Het openingsweekend van de tentoonstelling 'Grand Dessert – de geschiedenis van het toetje' in het Kunstmuseum Den Haag wordt een groot feest met allerlei activiteiten. Op zaterdag 23 en zondag 24 november verzorgt gastconservator, auteur en tv-persoonlijkheid Janny van der Heijden korte introducties, leerlingen van ROC Mondriaan en verschillende Haagse bakkers verkopen op de Dessert Fair toetjes uit de hele wereld, er zijn lezingen en kinderen kunnen zich vermaken in de speciale kindermuseumzaal.
Puddingen, ijs en taartjes, zijn al eeuwen een geliefde, zoete afsluiting van een diner. Het woord dessert is afgeleid van het Franse werkwoord desservir, dat ‘de tafel afruimen’ betekent. Het werd dan ook geserveerd nadat de dinertafel was afgeruimd. Het plezier van het toetje staat centraal in de tentoonstelling en wordt belicht met kookboeken, bakvormen, serviezen en heel veel meer. De expositie is tot en met 13 april 2025 te bezoeken in het Kunstmuseum.
Ook na het openingsweekend zijn er verschillende activiteiten. Elke laatste zondag van de maand verzorgt Janny van der Heijden een lezing. Daarnaast heeft ze vier films geselecteerd die op diezelfde dagen wordt vertoond en Janny zal telkens een korte lezing verzorgen bij de film van haar keuze.
Verder zijn er talks van Natasja Sadi, die prachtige suikerbloemen maakt, en TV-chef Danny Jansen die een voorliefde heeft voor historische kookboeken en recepten. Enzo Pérès Labourdette geeft een lezing over vegan desserts, Regula Ysewijn deelt al haar kennis over pudding en Nadia Zerouali zal uitgebreid vertellen over culinaire diversiteit. Kijk voor meer informatie, data, tijden en tickets op Kunstmuseum.nl.